Гората.бг, ще подари 14 000 дръвчета в Стара Загора

Гората.бг, ще подари 14 000 плодни, медоносни и горски дръвчета на хората от Стара Загора и региона, като ги раздава директно на всеки желаещ.

Ще подаряваме приоритетно плодни – сливи (жълта афъзка), дюли, ябълки, череши, облачинска вишна, орехи, смокини, както и явори, борове, златен дъжд, липа, акация и др.
Така заедно ще се доближим до целта ни от 3 милиона дървета в България (вече сме засадили 1.7 милиона) и ще направим Стара Загора и областта по-зелени, красиви и чисти.
Ще помогнем и на пчелите с медоносни дървета, на хората и животните с плодни. На Земята с всяко дърво!

От 10:00 ч. ще Ви чакаме на поляната, в началото на алеята към Труд, в парк Бедечка/ Загорка (срещу Лидл), ето тук: https://goo.gl/maps/yEw4WkpuC2uDTrDH9

Повечето фиданки са 40-130 см., оптимални за прихващане и лесни за засаждане, като има и такива до 2 метра, вишните, орехите, сливите (жълта афъзка), дюлята, смокинята са директно плододаващи сортове, ябълките и черешите НЕ са облагородени (подложни са) и следва да се облагородят/ашладисат.

Размерите варират.
– Ще получите инструкции за съхранение, засаждане и грижа. Ще бъде качена и тук в събитието.
– Да, ще може да получите и повече от едно дръвче.
– Моля, носете си използвани, но здрави найлонови пликове/малки чували, допълнително ще помогнете на природата и ще запазите дръвчетата.

С участието в кампанията Вие сте се съгласили, че:
1. Ще извършите засаждането на фиданките законно и на подходящи за дървесния вид места, съобразявайки се с разпоредбите на Закона за биологичното разнообразие, Закона за защитените територии, Закона за горите и всяко приложимо законодателство, в това число и общински наредби за градска среда.
2. Ще положите максималната грижа, с цел оцеляването на колкото се може повече дръвчета.
3. По никакъв начин няма да продавате предоставените дръвчета.
4. При възможност ще споделите снимки от засаждането/развитието на дръвечета директно в нашата група: Гората.бг – група.
6. В случай, че приемате дръвчета за други хора–се задължавате да ги информирате за волята на дарителя и ще носите отговорност за техните действия или бездействия като за свои.
7. Ще ни информирате своевременно за всичко важно, което би могло да доведе до нарушаване на закона, добрите практики или ще нанесе вреда на биоразнообразието, природата или хората.
8. Ваши снимки и снимки/видеа с Вас от събитието по раздаване и последващо засаждане, могат да бъдат споделяни в социалните мрежи.

Бъдете здрави, добри, щастливи и засаждайте повече дървета!

ВАЖНО: Молим, да спазвате създадената от нас организация, която ще приложи противоепидемичните мерки, ще има осигурени дезинфектанти, маски и др.
Ако имате каквито и да е симптоми, моля, не идвайте, ще имаме и други събития.

Back to top button