Цветя и зодии

От Древни времена хората са вярвали в свещената сила на растенията. За това им се покланяли и ги свързвали със зодиакалните знаци. Множество митове и предания в различните народи са посветени на треви, цветя и дървета. Някои представители на растителното братство станали символи, талисмани и амулети. На тях хората приписвали магическа сила, способна да очисти от зло пространството и да притегли доброто. Смятало се, че всяко растение е посредник между слънцето (бога) и земята (човека) и така помага на хората да изпитат радост и да се избавят от поквара.
Символ: всеки знак на зодиака може сполучливо да се характеризира чрез определени цветя- носители на личностни характеристики , описващи духовния свят и особеностите на представителите на отделни зодии.
Амулетът засилва положителните сили на човека. Той помага на личността да опознае себе си и да се свърже в единен ритъм с положителните енергии на Вселената.
Талисманът предпазва отделния човек от негативни влияния на околната среда и заобикалящия го свят
Енергийни помощници: лабораторни изследвания потвърдили, че много растения притежават големи биоенергийни въздействия, а лечебните им свойства да изцеляват то различни болести.
Цветарство: определени особености на характера и енергията на нашия зодиакален знак създават благоприятни условия за паразити, които нападат нашите растения, спомагат за твърде буйния растеж или пречат на цветята да цъфтят. Полезно е да се знае най-вероятните проблеми, които могат да възникнат при отглеждането на зелените любимци и за тайните на цветарството според Зодиака.
Любимо цвете: цветята, които радват отделните зодии.

Back to top button
Close