Пийте вода с лимон – ще сте по-здрави

1267-piite-voda-s-limon-shte-ste-po-zdraviКак мислите, полезно ли е пиенето на топла вода с лимон сутрин?
Иска ми се да поговорим по тази тема, защото съм сигурна, че сте чували и дори сте пробвали да пиете вода с лимон рано сутрин, но може би не знаете точно колко е полезна тя.

Обикновено чуваме от някоя приятелка, че ако пием вода с лимон ще отслабнем и решаваме да опитаме, но малко от нас превръщат опитите в навик.

А има защо да превърнем пиенето на вода с лимон в навик и сега ще ви кажа защо.
Наистина, ако пиете всяка сутрин след ставане чаша топла вода с прясно изстискан лимон, това ще ви помогне да намалите теглото си, но това не е единствената полза от това упражнение.

Да видим с какво още е полезна водата с лимон.
• Подобрява храносмилането
Когато пиете на гладно вода с лимон, лимонената киселина, която се съдържа в лимона си взаимодейства с киселините в стомаха ви, което от своя страна води до увеличаване на стомашния сок, което пък подобрява храносмилането ви. Ако страдате от киселини, водата с лимон ще ви помогне да се справите с тях.
• Вода с лимон за добро настроение и тонус
Пробвайте една седмица да пиете топла вода с прясно изстискан лимон и ще усетите, че ставате все по – бодри и свежи. Вече няма да сте кисели и нацупени сутрин, дори и кафето няма да ви липсва толкова.
• Пречиства черния дроб
Знаете, че в черния дроб се натрупват токсини, които е добре да бъдат бързо изхвърлени. Ако пиете вода с лимон редовно, това ще ви помогне да се справите с токсините и да се почувствате много по – добре.
• Подобрява вида на кожата

В лимона се съдържа голямо количество витамин С, който е от голямо значение за свежестта на кожата. Освен това, лимоните се борят успешно със свободните радикали и помагат в борбата срещу бръчките.
• Бори се с лошия дъх
Ако до сега сте се борили безуспешно с лошия дъх в устата, започнете да пиете вода с лимон и скоро няма да имате този проблем.

Предполагам знаете как да си приготвите вода с лимон, но все пак ще кажа.
Добре е да използвате минерална вода, която трябва да е хладка. Сутрин, веднага след като станете налейте една чаша хладка вода и изстискайте в нея половин лимон. Хубаво е след като изпиете водата да не закусвате поне час.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button