Медена вода и здраве

Каква е връзката?

За ползите от меда изобщо няма да говорим, тъй като всички знаете, че той е едно от най – полезните и вкусни неща, които природата и нашите приятели пчелите са ни дали.

Медът си е много полезен и сам по себе си, но сега ще поговорим за лечебните свойства на медената вода.

Ако до сега не сте пробвали медена вода, ще ви кажа, че е време да го направите, ако искате да се погрижите за здравето си.

И така, какво е медена вода?
Медената вода е просто мед, разтворен в чаша топла вода.

Какви са ползите от медената вода?
Най – краткият отговор е: Много са!

Тъй като този отговор едва ли ще ви задоволи, ще се спра малко по-подробно на някой от най-големите ползи от медената вода за здравето.

Медена вода за отслабване
Ако искате да стопите някое килце, всяка сутрин изпивайте по една чаша топла вода, в която сте разтворили една супена лъжица мед. В меда се съдържа полезна захар, която ще ви осигури необходимата енергия, от която се нуждаете, за да се впуснете в тежкия и натоварен делник.

Предпазва от болести и засилва имунната система
Знаете, че медът има антибактериални свойства и съдържа много полезни витамини и минерали. Ако пиете редовно медена вода, ще се предпазите от вирусните заболявания през зимата и едновременно с това ще подсилите имунната си система.

Медена вода за болно гърло
Медената вода ще ви помогне, ако имате възпалено гърло или кашлица, от която не можете да се отървете. Топлата вода ще успокои лигавицата на гърлото ви, а медът ще я покрие със защитен слой.

Пречиства организма
Тъй като медът има антибактериални, антивирусни и антигъбични свойства, това е идеалното средство за пречистване на организма от токсини.

Помага при киселини
Хората, които страдат от стомашни киселини знаят колко неприятно е това. Ако и вие сте сред тях, пробвайте да пиете медена вода, тъй като тя ще нормализира киселинността в стомаха ви.

Справя се с лошия дъх
Ако не можете да се преборите по друг начин с лошия дъх в устата си, пробвайте с медена вода. Съставките, които се съдържат в меда ще се преборят успешно с бактериите, които причиняват лошия дъх.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button