Как се полива градина?

Как се полива градина? Въпроси и отговори

Независимо от това какви растения отглеждате във вашата градина, то бъдете наясно, че водата е най-важното нещо за тях. Голяма част от собствениците на дворове и градини забравят твърде много важни неща свързани с напояването. В тази статия ще се постараем да ви дадем едни от най-важните съвети, свързани с тази част от отглеждането на растителните видове.

Кое е най-точното време от деня за поливането на вашите растения?

Най-подходящото време за поливане е в интервал между 6 и 7 часа сутринта. Това време е силно препоръчвано особено през летните месеци, когато жаркото слънце неизсмуква нужната за растенията влага. Ако извършвате ритуала по поливане рано сутрин, вашите растения имат възможността да бъдат заредени с вода през целия ден.

Ако сте решили да се погрижите за вашата градина, то поливайте я вечер. Един от съветите, който ще ви дадем, е да не поливате растенията директно върху техните листа. По този начин рискувате да причините появата на дупки върху тях и много скоро да „увиснат глави”. Добре е когато поливате, струята вода да бъде насочена директно към корените на растителните видове.

От какво количество вода се нуждаят нашите растения?

На този въпрос може да се отговори по няколко различни начина. Поливайте растенията си толкова, колкото ви подсказват те самите. Как да разберете това. Ако цветята ви се намират в саксии, то след като водата се стече в чинийката, е добре да прекратите процеса по напояване. Ако поливате своята градина, правете го нежно и бавно, така можете да прецените дали водата остава на повърхността или почвата я засмуква. След няколко поливания, ние ви уверяваме, че ще намерите общ език със своите зелени любимци и те сами ще ви подсказват от какво количество вода се нуждаят.

Кои видове растения се нуждаят от по-голямо количество вода?

Ако току-що сте засадили своята градина, то бъдете сигурни, че растителните видове се нуждаят от огромно количество вода. В продължение на 7 дни не преставайте редовно да ги поливате, докато самите коренчета не покълнат. Ако в градината си отглеждате фуксия, то навярно вече сте забелязали, че тя е растителен вид, който „ожаднява” твърде често. И въпреки постоянните грижи, които следва да полагате за нея, то вашата тераса или двор ще се превърнат в едно по-красиво място, благодарение на присъствието й.

След като ви отговорихме на някой от най-често задаваните въпроси от хора, начинаещи в градинарството, то вие спокойно можете да пристъпите към реализиране на проекта по озеленяване. Ако не се чувствате достатъчно сигурни, не рискувайте. Наемете фирма за озеленяване, доказала се многократно, като Unigarden-bg.com или iGreen.bg и създайте градината на своите мечти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button