Отвори врати 19-ото Международно изложение „Пчеларство – Плевен 2022”

След прекъсване миналата година поради пандемичната ситуация днес в „Мания тауър” беше официално открито 19-ото Международно изложение договаряне „Пчеларство – Плевен 2022”.

По традиция стартът на изложението се дава в деня, когато честваме Свети Харалампий Чудотворец – закрилник на пчеларите и проводник на Божията благодат над пчелния мед.

Гости на церемонията по откриване „Пчеларство – Плевен 2022” бяха заместник-министърът на земеделието и храните Момчил Неков, областният управител на област Плевен Иван Янчев, неговият заместник Виолета Йеремиева, председателят на Общинския съвет Мартин Митев и кметът Георг Спартански.

На изложението в Плевен се конкурират едни от най-големите европейски фирми с конвейерни линии за екстракция на мед. Фирми и организации от различни страни в Европа представят последните новости в областта на пчеларското оборудване и инвентар, восъчни основи, ветеринарни продукти, лицензирано производство на майки и отводки, пчелни продукти, лаборатории, литература, медоносна растителност – фиданки и семена, високопроходима техника, фургони.

Прополис-лечебни свойства и приложения

Посетителите се договарят и закупуват продукти от водещи производители в бранша. Има асортимент от Австрия, Канада, Китай, Финландия, Франция, Испания, Румъния, Пакистан. Търговци на дребно от България предлагат многообразие от качествен мед, лечебна козметика, храни, медовина.
Голямата награда на изложението за новаторство в пчеларството – „Крило на успеха“, ще бъде връчена в неделя.

Организатори на събитието „Пчеларство – Плевен 2022” са „Партнерс експо” ООД и Областният съюз на пчеларите – Плевен. Изложението, в което участват 80 фирми от 12 държави, ще продължи до 12 февруари.

Проверете също
Close
Back to top button