Вече купуваме зърно онлайн

Произвеждате зърно и всяка година се питате как да го продадете не само бързо, но и с добра печалба. Разглеждате оферти, пускате обяви, използвате всички познати ви канали за реализиране на сделка, но често се случва да чакате с месеци, докато се появи подходящия купувач. Или сте купувач и ви отнема месеци, докато откриете производител, който да предлага точното количество зърно на изгодна за вас цена?

Омръзна ли ви този сценарий? Ако искате да промените нещата, ще ви зарадваме, като ви кажем, че вече можете да сключвате сделки със зърно и онлайн.

В страната ни работят специализирани борси за зърно като Agriniser. com, които предоставят платформа на всеки, който иска да сключи изгодна за него сделка.

Как да реализирате сделки със зърно онлайн?

Регистрирате се в онлайн платформата за зърно
За да можете да направите офертата си и да купувате и продавате зърно, първо трябва да влезете на страниците на избраната от вас платформа за покупко – продажба на зърно и да се регистрирате. Регистрирането ви в борсата се изисква, за да можете да получите достъп до всички оферти, които останалите потребители са качили в платформата. Освен това, чрез нея вие потвърждавате, че действително сте производител или купувач на зърно и обявите, които качвате са напълно реални.

Публикувате своите обяви
След като се регистрирате и от онлайн борсата извършат бърза проверка за достоверността на данните, които сте посочили,  получавате пълен достъп и можете да разглеждате и публикувате обяви. Ако например сте купувач, можете да разгледате всички оферти на производители и да откриете бързо и без много усилия продавача, който предлага най-изгодната цена на тон зърно. Ако пък сте производител (продавач) можете да сравните цените, на които останалите производители предлагат зърното и да посочите приемлива цена на вашето зърно. Веднъж публикувани, офертите са видими за всички регистрирани потребители, а това значително увеличава шансовете ви за изгодна и бърза покупка или продажба на зърното.

Водите преговори
Щом се появи заинтересован клиент, започва интересната част – воденето на преговори. По време на тях вие и вашият потенциален клиент сте напълно анонимни, което ви предоставя възможност да преговаряте по-активно и без да се притеснявате от човека отсреща. А ако не можете да постигнете съгласие, просто приключвате преговорите и чакате да се появи следващия клиент.

Сключвате сделка
След като откриете подходящия купувач или продавач и заедно стигнете до решение да финализирате сделката, от онлайн борсата ви предоставят координатите на другия преговарящ, за да приключите заедно сделката според всички правила. По време на финализирането на сделката можете да се договорите как зърното да бъде доставено, транспорта за чия сметка е и т. н., и т. н.

онлайн борси за зърно

Защо онлайн борсите за зърно са изгодно решение за всеки производител или купувач?

Не губите нищо
За да участвате със своя оферта в някоя от онлайн зърнените борси като Agriniser. com не губите наистина абсолютно нищо. Регистрацията е напълно безплатна, а ако сключите сделка не дължите никаква комисионна на борсата.

Можете да публикувате колкото искате оферти
Не се налага да търсите купувач за всеки вид зърно, който търсите или предлагате. Просто публикувате отделни обяви на страниците на онлайн платформата и следите за потенциални купувачи.

Договаряте си сами цената
Сами определяте цената, която според вас е разумна за покупката или продажбата на зърното. И тъй като онлайн борсите предоставят единствено място, на което купувач и продавач да се открият по-лесно, те не участват в сделките и не им дължите комисионна.

Откривате бързо клиенти, които искат да преговарят с вас
Тъй като борите за покупка и продажба на зърно са изцяло онлайн, не сте ограничени от местоположението си и не се налага да търсите продавач или купувач от вашия район. Офертите ви са видими за потребители от цялата страна, а това означава, че шансовете ви да откриете по-бързо подходящия клиент се увеличават многократно.

Back to top button