Топ 3 дестинации, които всеки пътешественик трябва да посети

За голяма част от хората почивката означава да се излежават блажено на плажа с коктейл в ръка да се наслаждават на слънчевите лъчи, а нежния морски бриз да гали телата им. За друга част обаче, това е недостатъчно и те търсят нови, екстремни и вълнуващи изживявания.
Тъкмо за тази част от хората сме подготвили топ 3 на екстремните дестинации, които си струва да се посетят.

Вратата към Рая – Китай

Това изключително природно творение се намира в планината Тианмен ( Китай), близо до град Zhangjiaji.
„Вратата към Рая” е огромна карстова пещера, която се е формирала като огромна врата след срутване. Изкачването до пещерата не е никак лесно, но усилията си струват. Ако пък ви е нужен още адреналин, можете да се разходите по т.нар. Призрачен път, който обикаля планината.
Призрачният път с право носи името си, тъй като представлява тясна козя пътека, която се вие покрай скалите и разходката по нея наистина вдига адреналина до небесата.

varatata-kum-riya
Вратата към Рая – Китай

Cano Crisales – Реката на петте цвята — Колумбия

Колумбия сама по себе си е страна, която си е малко екстремна за посещения заради непрестанните партизански войни и проблемите с наркокартелите, които развиват мощен бизнес в страната, но ако преодолеете страха си, си струва да посетите Cano Crisales.
Реката Cano Crisales се намира в района на Национален Парк „Serrania de la Makarena” е една от най – изумително красивите реки в света. Наричат я още “Реката, която избяга от Рая”, „Реката на петте цвята” и „Течната дъга” и всяко име и прилича.
Cano Crisales е уникална с това, че през определен период от няколко месеца тя сменя цветовете си, нещо, което се дължи на водораслите, които живеят в нея. Ако я посетите тъкмо през този период, няма как да не си спомните за Златното момиче от приказките и да не ви се прииска да се потопите и вие в пъстрите води на реката, за да проверите дали все пак приказката не е вярна.

Cano-Crisales-2

Национален парк Puerto Princesa Sunterranean River – Филипини.

Националният парк Пуерто Принцеса е сред обявените от ЮНЕСКО места от световното наследство. Освен, че е природата е изключително красива, това, което прави това място изключително привлекателно, е намиращата се на територията му подземна река, която се смята за най – дългата подземна река в света. Реката минава под цялата планина Свети Пол и е с дължина от 8,2 км.

Puerto-Princesa-river

Светла Йорданова

Журналист и копирайтър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button