Слънчогледови семки

Слънчогледови семки – действат антивъзпалително и са добри за сърдечно-съдовото ни здраве. Заради високото съдържание на витамин Е, слънчогледовото семе помага при астма, остеоартрит и ревматоиден артрит. Фитостеролите, съдържащи се в слънчогледовите семки понижават холестерола. При редовна консумация слънчогледовото семе успява да укрепи имунната ни система и да намали риска от определени видове рак.

Свързани статии

Слънчогледовите семки са добър източник на магнезий. Той помага в редуцирането на астматичните пристъпи, понижава кръвното налягане, предпазва от мигрена и редуцира риска от сърдечен удар или инфаркт. Селенът в семките подобрява детоксикацията и предпазва от рак.

Слънчогледови семки – Кулинарно приложение

Може да се ползва като добавка към салата от риба тон, пиле или пуйка, зелена салата. Във висшата кулинария прибавят семки в бърканите яйца. Това им придава уникален вкус и текстура. Може да се използват фино смлени слънчогледови семена вместо брашно, за овалване на меса.

Слънчогледови семки – Съвети

Слънчогледовите семки могат да се белят в купата на електрически миксер, като го пуснете няколко пъти за кратко. След това се добавя студена вода, за да изплуват обелките.

Ралица Нанкова

Ралица Нанкова, автор в Цвете.eu
Back to top button