Синьо лято или пет дестинации, които задължително трябва да посетите в Испания

Испания е изключително красива страна, в която има много природни, исторически и културни забележителности, които си струва да се видят.
Всеки ден, който изкарате в Испания ще ви донесе страхотни нови емоции и преживявания, които ще ви накарат да се върнете отново там.

Предлагаме ви пет дестинации, които си струва да посетите, ако искате да се насладите пълноценно на тази невероятно красива страна.

Севиля – Започваме от Севиля, тъй като тъкмо това е градът, в който можете да усетите истинската, гореща, пълна с музика и танци Испания. Градът е посещаван от много туристи от цял свят, които искат да се насладят на страхотните заведения, фламенкото и многобройните исторически забележителности.
Севиля е град с древна история, която датира от преди близо 2000 години назад. Първоначално градът е бил част от Римската империя и по това време е се е наричал Хиспалис. След като попада под испанска власт получава и сегашното си име. Севиля е на четвърто място по големина град в Испания и е център на автономна област Андалусия.

Освен многото си заведения и фламенкото, Севиля ще ви впечатли със страхотните си архитектурни забележителности. В този град можете да се насладите на християнската и мюсюлманската архитектура, които са толкова преплетени една в друга, че се е получила една страхотна симбиоза;

Коста дел Сол – Ако търсите перфектното място за активна почивка на плажа, то Коста дел Сол е вашата дестинация. Разположен на югозапад от Малага, Коста дел Сол може да ви предложи почти 100 километрова плажна ивица, която започва от Малага и стига до Кадис. Тук ще откриете както прекрасни, чисти плажове за спокойна почивка, така и заведения, в които можете да се забавлявате до зори.

Тенерифе– Това е най – големият остров, част от автономна област ( Канарски острови). Тенерифе е много популярна туристическа дестинация поради страхотния си климат и условията за почивка, които предлага. Ако решите да го посетите, задължително се разходете из столицата – Санта Крус де Тенерифе и вулкана Тейде.

Мадрид – Не сме забравили столицата на Испания. Ако си падате по културен туризъм, то задължително трябва да отделите време на Мадрид. Тук се намира музеят Прадо,който е един от най – големите музеи за изобразително изкуство в света. Друга задължителна спирка в испанската столица са Кралският дворец и разположените край него градини Кампо дел Моро.

Барселона – Барселона е на второ място по големина град в Испания и столица на автономна област Каталония. Градът е с богата и древна история и ще ви впечатли както със своите исторически и архитектурни паметници като катедралата Саграда Фамилия, така и със своите нощни заведения, малки магазинчета и страхотни плажове.

Светла Йорданова

Журналист и копирайтър
Проверете също
Close
Back to top button