Съхранение на хризантемите

Късноцъфтящите хризантеми са с ярки цветове и позволяват в края на есента да имаме красиви балкони въпреки студа и мрачните дни. Друго тяхно предимство е, че цъфтят продължително време.

Както едногодишните, така и многогодишните хризантеми в саксии издържат ниски нощни температури до – 2 или – 3 градуса, но въпреки този свои качества много е важно през тъмната част от денонощието растенията да са покрити с тънка материя /зебло, фризелин, вестники др./

Не бързайте сутрин да откривате цветето, за да се затопли под своята „нощна шапка“. Това се отнася за всички растения, които са останали на вашия балкон в студеното време.

От сутрешните студове нежните цветове на хризантемите може да посърнат и да станат кафяви. Много е важно да не завивате саксийните цветя,който са на вашата тераса с полиетиленови материи. Растенията, който са покрити с полиетиленови материи отделят много влага, която може да се превърне в лед.

За да цъфтят по-дълго хризантемите, поставете саксиите на скрито от дъждове и снегове място. Поливайте ги внимателно, за да не пресъхва почвата, но и да не е много увлажнена, като в никакъв случай не оставяйте вода в подложката на съда.

Back to top button