С улица на цветята Троян ще посрещнe Първа пролет

С улица на цветята троянци ще посрещнат Първа пролет. Цветният базар ще бъде разположен от 21 до 22 март, от 11:30 до 14:30 часа, на площад „Възраждане“ и на пешеходната зона пред Музея на занаятите.

Базарът е организиран от общинска администрация и е разположен на пешеходната зона пред Музея на занаятите, от където всеки желаещ може да закупи цветя, луковици или овошки.

цветя и луковици

Институтът по планинско животновъдство и земеделие в Троян ще участва с щанд с овощен посадъчен материал, калеми с гаранция за автентичност и трайни насаждения, традиционни за планинските и полупланинските райони. Клиентите ще получат и професионални съвети за отглеждане на растенията, подходящи технологии, рекламни материали.

щанд с овощен посадъчен материал

Ще се предлагат от продукцията на института различни сортове сливи и ябълки, малини и касис, червено френско грозде, японска дюля, както и къде могат да се открият други артикули тяхно производство.

На щандовете за цветя, представени от местни търговски фирми,  ще се предлагат пролетни видове, подходящи както за градината, така и за дома.

На 21.03 и 22.03 март щандовете работят до 14:30 часа.

Back to top button