Русия – древна, красива и малко позната

Русия е страна с древна история, очарователни градове и невероятна природа и ако още не се решили на къде да поемете това лято, ето някой от най – популярните туристически дестинации, които ви очакват, ако решите да я опознаете.

Езерото Байкал – центърът на екотуризма в Русия

Байкал и околностите му ще ви очароват с красотата си и с голямото си разнообразие на животински и растителни видове. Тук можете да срещнете повече от 2600 вида от представителите на флората и фауната, като от тях поне ¾ не се срещат никъде другаде по света.
В района на Байкал се намират и три национални резервата и два национални парка, които са предназначени да запазят богатата флора и фауна.
Ако изберете Байкал за своята лятна почивка няма да съжалявате нито за миг. На брега на езерото има многобройни малки хотелчета и вили, където можете да се настаните.

Камчатка

Камчатка е предизвикателство за всеки, който си пада по екстремния туризъм: катерене по вулкани, спортен риболов, рафтинг, гмуркане, каяк. Но Камчатка не е интересна за посещение само през лятото. Тук е развит и зимния туризъм, така че ако искате да усетите каква е тръпката от това да се возите на кучешки впряг, да ловите риба на лед или да се потопите в горещ извор при минусови температури, то тогава Камчатка ви очаква и през зимата.

Сахалин

За любителите на дейности на открито едно пътуване до Сахалин ще е много интересно. Тук можете да изпитате издръжливостта си, да изкачите планина, да се спуснете в пещери, да летите с парапланер, да карате уиндсърфинг, да ловите риба и какво ли още не.
Природата е била щедра към Сахалин, така че тук ще се забавлявате безкрай с различни екстремни спортове и почивката ви ще отлети като един миг.

Краснодарският край

Краснодарск и региона са за тези от вас, които са почитатели на спа туризма, плажовете и гастрономическия туризъм. Краснодарският край е известен с морските си курорти, красивите си, чисти плажове и забавленията, които предлага на туристите.
Регионът е популярен и с културните и природните си забележителности. Тук можете да се разходите до мястото, където според легендите се намира скалата, за която е бил прикован Прометей, можете да разгледате ботаническата градина, музея на флората и фауната на Кавказ и други.

Светла Йорданова

Журналист и копирайтър
Back to top button