Roystonea

Roystonea – Към този род, наричан още кралска палма, се числят 16 вида, които стават много едри и внушителни. В края на бяло – сивото стъбло родът образува силна корона – дълга до 2 м. В зависимост от условията на средата стъблото става на места по – тънко или по – дебело.

Свързани статии

Тъмнозелените перести листа може да достигнат дължина 7 м. Съцветията имат мъжки и женски цветове, тъмнокафяви до черни плодове са с диаметър 1 до 2 см.

Латинско име: Roystonea

Произход: Районът на естествено разпространение се простира от южна Флорида през Южна Америка от северното крайбрежие на Южна Америка до Антилските острови. Палмите растат главно в джунглите, по влажни места, в близост до водни басейни и предпочитат дълбоките и богати на хранителни вещества почви.

Ройстонея регия

Тя е палмата на Куба. Стъблото и достига височина 40 м и диаметър 80 см. Перата са разположени под различен ъгъл към централния нерв, което придава на листния кичур перест вид.

Култивиране: Roystonea е типична тропическа палма и може да се отглежда само в топла къща. Тя има нужда предимно от топлина и висока влажност на въздуха. Палмата расте, ако е засадена в силна пръст, която не трябва никога да изсъхва. Най-добре се развива, засадена от семена, които покълват за около 2 месеца.

 

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Проверете също
Close
Back to top button