Романтични кътчета в света

Мъдреците казват, че когато душите са влюбени всяко място е романтично и изпълнено с тайнствена омая. Мъдри думи, в които има истина. Истина е обаче, че по – света има много места, които се славят като дестинации на любовта.

Тъкмо към някой от най – известните ще обърнем днес по – специално внимание.

Бали

Бали, Индонезия

Само при споменаването на името на този тропически остров сме сигурни, че сърцето на не една дама е забило по – учестено. Бали е може би едно от най – предпочитаните места в света за влюбените двойки, тъй като мястото е просто уникално.
Разположен в сърцето на Индонезийския архипелаг, заобиколен от кристално чистите води на океана, Бали сякаш е сътворен за любов.
Островът има богата история, забележителности, от които ще ви спре дъха и разбира се безкрайни плажове, на които да се излежавате под някоя палма с коктейл в ръка заедно с любимия човек.
Ако решите да посетите Бали и се откъснете за ден – два от плажовете, задължително посетете градовете Санур, Джибаран, столицата Денпасар, Кута, където можете да разгледате архитектурните и исторически забележителности на Бали.

Двореца Тадж Махал

Тадж Махал, Индия

Няма как да подминем Двореца Тадж Махал – той е символ на вечната любов.
Построен в името на любовта, и до днес Тадж Махал привлича милиони туристи от цял свят, които идват да се преклонят както пред чистата и истинска любов на един мъж към една жена, така и пред архитектурния гений на хората, построили толкова ефирно и изключително красиво творение.

 

FIRA-SANTORINI

Фира и Ойя, Санторини, Гърция

Ето ви романтично място само на „една ръка” разстояние. Фира и Ойя са два града, разположени на гръцкия остров Санторини. И двата града са били разрушени до основи по време на голямо земетресения през 1956 година и възстановени като туристически атракции. Въпреки, че местните жители са само около 3000, а всички останали са туристи от цял свят, Санторини ще ви омагьоса напълно.
Бяло – сините къщи, накацали по склона, безкрайно сините морски води, слънцето, което грее толкова щедро, правят от Санторини едно от най – романтичните кътчета на света. Ако имате възможност, не пропускайте да го посетите.

cinque_italy

Чинкуе Тере, Италия

Чинкуе Тере е малко градче, което ще откриете в област Лигурия, Италия и което ще ви очарова не само със спокойната си атмосфера, но и с известната „Пътека на любовта”. Запомнете обаче, че по нея можете да се разходите, само ако сте семейна двойка. Ако нямате брак, разходката по нея може да ви донесе нещастие.

Светла Йорданова

Журналист и копирайтър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Проверете също
Close
Back to top button