Ритрийт в Банско – там е мястото

Пирин притежава многобройни природни феномени и спиращи дъха гледки и с право е смятана за една от най-красивите планини в България. Ако изберете за своята почивка Банско, това ще ви помогне да постигнете хармония в планината. Природата е естествен фон за събитията във всеки ритрийт. Тя е лечител и вдъхновител, който има благотворен ефект върху човека. Гостоприемният петзвезден апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс е отлична база за пълноценен отдих.

Какво е ритрийт и защо планината е подходящото място?

Английската дума Retreat, която в превод означава отстъпление,  уединение, убежище, вече е навлязла в българския език като понятие, обозначаващо занимания, свързани с духовни практики.

Ритрийтите могат да са самотни или колективни, като в групи най-често се провежда обучение по практикуване на йога и медитация. В зависимост от характеристиките на духовната традиция някои практики се провеждат в тишина, а други са придружени от интензивна комуникация. Често ритрийтът има  някаква определена тематика и цел, на които е посветена целенасочената работа.

Ретрийтите често се провеждат в планината, в селски райони или на други места, далеч от цивилизацията. Уникалните природни картини ще неутрализират стреса и ще ви заредят с енергия и добро настроение. Ако сте гост на Лъки Банско, природните красоти ще са на една ръка разстояние, както можете да се убедите, ако погледнете през терасата.

тераса

В планината условията за размисъл и медитация са много по-добри отколкото в шумните градове. Това е важна предпоставка за добрия ефект от всеки ритрийт, който цели оттегляне от ежедневието, рутината и напрежението в работата и бита. Тази ваканция дава възможност за по-пълноценно общуване със самия себе си и с останалите хора.

Все повече хора предпочитат този тип почивка, за да избягат от забързания ритъм на живот, заради който забравяме да се радваме на простите неща, като песента на птичките или цъфналите дървета.

Ритрийтите дават възможност да се насладим пълноценно на малките моменти на радост и да се отърсим от гнева, тревогите и стреса, които ни дърпат назад. Те позволяват да осъществим емоционален и телесен детокс и да постигнем хармонията, която ни е липсвала в ежедневието.

Ако сте избрали Банско, разходките до най-красивите кътчета на Пирин, Рила и Родопите ще разтоварят тялото и съзнанието ви от натрупания стрес и ще ги презаредят енергийно. Лъки Банско осигурява възможност за ежедневни преходи с водачи до впечатляващи природни забележителности или духовни места каквито са българските манастири.

природни забележителности

Йога ритрийт в Лъки Банско

Все по-актуално става понятието йога ритрийт, което на практика означава почивка с практикуване на йога. Този тип ваканция може да е с различна продължителност и съчетава духовни практики с пълноценна почивка в добра компания. Ползите от тази концепция са много, а една от най-важните от тях е, че разширява съзнанието ни и ни показва, че тялото ни може много повече от нашите представи.

йога ритрийт

В това ще се убедите, ако се възползвате от възможностите, които предоставя апартхотел Лъки Банско СПА & Релакс в Банско. Там се организират курсове по йога с индийски гуру.

Често се случва хора, които никога не са практикували йога, да се изненадат, че са много по-гъвкави и силни, отколкото са мислели. Всеки може да практикува йога, независимо от възрастта си и физическата подготовка, а това дава възможност да се почувства по-добре.

По време на ритрийт, хранителният режим също е от значение. В Лъки Банско е предвиден пълен пансион, като храненето е по Аюрведа. Всъщност, много е важно храната да не се приема бързо и на крак или да се тъпчем с каквото ни е пред очите. Ритрийтът ни припомня, че храненето е ритуал, който трябва да носи радост с всяка хапка.

В Лъки Банско можете да се насладите на чудотворното действие на Аюрведа и като се възползвате от възможностите за масажи, които се правят с  висококачествени автентични масла и билки, внесени директно от Индия.  Благодарение на положителното въздействие на програмата ще се почувствате пречистени, пълни с енергия и ще изглеждате подмладени и разкрасени.

СПА център

Отлично оборудваният СПА център в хотела с топъл био басейн дава възможност за приятно разпускане и полезни водни процедури. Чудесно място за релакс и източник на здраве е солната стая, изградена от тухли от 100% хималайска сол, където можете да се отпуснете на фона на нежна музика.

солната стая

Не на последно място по значение е фактът, че по време на ритрийт се създават нови приятелства с хора, настроени на вашата вълна.

Back to top button