Разполагане на стайните растения

Разполагане на стайните растения. Хората се отнасят към стайните растения различно. За едни растенията са зелени домашни любимци, за които се полагат грижи, докато са живи и и за тях се скърби, когато умрат.

За други растенията са жива украса, която освежава дома им. В този случай се търсят подходящи растения, които се разполагат поединично или на групи, за да се постигне оптимален ефект. Когато настъпи последния им час, се изхвърлят, като увехнал букет.

За да разберете основните изисквания при подреждането на стайните растения, погледнете през прозореца. Градината се оживява от контрастните форми и багри. По-забележимите екземпляри могат да бъдат поставени самостоятелно, но растенията, които растат в лехи трябва да са заедно.
Правилата са малко. Трябва да се съобразявате с помещенията – големите растения се поставят в просторни стаи, а малките саксии – на тесни первази. Добре е внушителните екземпляри да стоят отделно, а малките и по-невзрачните – в група. Вземайте идеи от списанията, от телевизионните предавания и от домовете на приятели, но подреждайте растенията така, че вие да сте доволни.
ЕДИНИЧНО РАСТЕНИЕ
Единично растениеОтделно растение
Цъфтящо или листнодекоративно растение, което се поставя отделно.
Можете да го поставите в саксия или да го пресадите в контейнер.
 

САКСИЙНА ГРУПАsaksiina grupa
С няколко саксии на едно място.
Група от саксии или отделни контейнери, поставени заедно с цел създаване на впечатление за изобилие.
Растенията се въприемат като отделни елементи.
 

ВЪТРЕШНА ГРАДИНА
vutreshna_gradinaС няколко растения в контейнер.
Контейнер с няколко растения. В него се виждат саксии – може да ги махнете или само да ги скриете.
 

ТЕРАРИУМ
ТерариумС няколко растения в стъклен контейнер.
Терариумът е контейнер от стъкло или прозрачна пластмаса, в който се засаждат растения. Гърлото му се запушва или се покрива с прозрачна плоскост.
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button