Първи уоркшоп за орхидеи

Първи уоркшоп за орхидеи и тънкостите в пресаждане на орхидеи ще покаже на живо експертът по орхидеи и международен лектор Крум Сотиров. Това ще се случи на първия уоркшоп, организиран от Първо орхидеено общество в България на 18 юни от 17 часа в арт-салона на Радио Варна.

В уоркшопа могат да участват и хора, които не са членове на обществото срещу вход от 10 лв. От клуба ще осигурят материали за участниците.

Варненецът Крум Сотиров е специализирал отглеждане на орхидеи в Кралската ботаническа градина Кю в Лондон. От години изнася лекции пред орхидеените общества в САЩ и Канада. Самият той е колекционер на видове от Япония, Непал, Мексико, Еквадор, Северна Америка. Освен това създава специални кошнички и керамични саксийки за орхидеи.

„През ноември миналата година основахме Първото орхидеено общество в България, за да разширим културата на отглеждане на орхидеи. Радвам се, че тук има хора с естетическо чувство и колекционери, които са готови да навлязат в невероятния свят на орхидеите. Поставихме началото на една традиция, която в други страни се развива от 70-100 години“, казва Крум Сотиров.

В Първо орхидеено общество членуват почитатели на орхидеи и с много развити умения, и  начинаещи, които искат да напреднат. По покана на варненския клуб лекция изнесе и д-р Антоанета Петрова, директор на Ботаническата градина на БАН в София и един от малкото ботанисти-познавачи на орхидеите у нас. Обществото е отворено за нови членове чрез групата си във фейсбук Първо орхидеено общество България.

Крум Сотиров
Крум Сотиров

Свързани статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button