Първи уоркшоп за орхидеи

Първи уоркшоп за орхидеи и тънкостите в пресаждане на орхидеи ще покаже на живо експертът по орхидеи и международен лектор Крум Сотиров. Това ще се случи на първия уоркшоп, организиран от Първо орхидеено общество в България на 18 юни от 17 часа в арт-салона на Радио Варна.

В уоркшопа могат да участват и хора, които не са членове на обществото срещу вход от 10 лв. От клуба ще осигурят материали за участниците.

Варненецът Крум Сотиров е специализирал отглеждане на орхидеи в Кралската ботаническа градина Кю в Лондон. От години изнася лекции пред орхидеените общества в САЩ и Канада. Самият той е колекционер на видове от Япония, Непал, Мексико, Еквадор, Северна Америка. Освен това създава специални кошнички и керамични саксийки за орхидеи.

„През ноември миналата година основахме Първото орхидеено общество в България, за да разширим културата на отглеждане на орхидеи. Радвам се, че тук има хора с естетическо чувство и колекционери, които са готови да навлязат в невероятния свят на орхидеите. Поставихме началото на една традиция, която в други страни се развива от 70-100 години“, казва Крум Сотиров.

В Първо орхидеено общество членуват почитатели на орхидеи и с много развити умения, и  начинаещи, които искат да напреднат. По покана на варненския клуб лекция изнесе и д-р Антоанета Петрова, директор на Ботаническата градина на БАН в София и един от малкото ботанисти-познавачи на орхидеите у нас. Обществото е отворено за нови членове чрез групата си във фейсбук Първо орхидеено общество България.

Крум Сотиров
Крум Сотиров

Back to top button