Няколко идеи за украсяване на великденската трапеза

Ще ви представим няколко идеи, с които да подредите великденската трапеза във вашия дом по неповторим, завладяващ и пъстър начин. Създайте топла и уютна атмосфера, възползвайки се от красотата на цветовете при декорирането на великденските яйца, както и тяхното аранжиране на масата.

Заредете дома си с пролетно настроение, омайте близките и роднините си с приказната обстановка, която ще сътворите в празничните дни.
Декорирайте своята великденска маса с артистично украсени яйца, аранжировки със свежи или саксийни цветя, цветни салфетки и елегантни прибори.
Надяваме се предложенията, които ще ви представим да ви помогнат да развихрите своето въображение и да творите на воля.

Великденска трапеза

Създайте слънчево настроение със аранжировки от цветя в топло жълтата гама като лалета, нарциси, хризантеми или гербери. Великденските яйца поставете в кошница от естествени материали. За да изненадате своите гости поставете персонално яйце и цветна салфетка във всяка чиния. За закачка може да сложите и по едно морковче украсено с цветна панделка.

трапеза за великден

Изключително модерен декор може да създадете с аранжимент в пастелни цветове в по-студената гама – лилаво, цикламено, тъмно синьо, небесно синьо и розово. В разлята кашпа от естествени материали, поставете своите великденски яйца и аранжировка от естествени цветя. В специализиран магазин за цветя може да откриете широко разнообразие от икебани с пролетни цветя – лалета, ириси, зюмбюли, божури и алстромерии, които ще придадат елегантност на вашата великденска трапеза.

аранжировка на великденска трапеза с моркови и хризантеми

Нестандартна и артистична великденска декорация за вашата маса ще постигнете, ако направите аранжировка с моркови и хризантеми. Направете букет от хризантеми в топли и свежи цветове. Поставете го в средата на по-широка ваза с вода и уплътнете останалото пространство с моркови. В средата на трапезата, поставете поднос с великденски яйца, декорирани с декоративна трева. Ако искате да изненадате вашите гости, поставете като подарък по едно украсено яйце във всяка чиния.

семпал великденски кът

Ако искате да създадете семпал великденски кът, наблегнете на пъстро украсени великденски яйца, подредени в стъклен и плосък поднос, аранжиран с декоративна трева и камъчета. До тях сложете саксия с пролетно стайно растение и върбови клони, които са символ на любовта, плодородието и семейния уют.

аранжименти от свежи цветя в бяло-розовата тоналност

Стилна и изискана великденска обстановка ще създадете като декорирате трапезата си с аранжименти от свежи цветя в бяло-розовата тоналност – рози, орхидеи, хризантеми, астромерии и лилиум. В подходящи фруктиери декорирайте икебана от изброените видове цветя като в нея вградите няколко от украсените ви великденски яйца. По този начин ще създадете уютна и впечатляваща декорация за вашия дом.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Back to top button