Най – красивите плажове по света

Santorini-GreeceДо лятото остават само няколко месеца и ние решихме да ви запознаем с едни от най – красивите плажове в света, които, ако имате възможност можете да посетите.
За съжаление плажовете, за които ще ви разкажем не се намират в страната ни и то не защото нямаме такива, а защото сами успяхме да ги съсипем един по един.
Но сега няма да говорим за българския туризъм и природа, а ще обиколим най – красивите плажове по света.

Обиколката ни започва със залива Мая Бей, Тайланд.

1.maya-bei

Изключително красив плаж, който само до преди няколко години е бил непознат за масовия турист. Заливът е заобиколен от стръмни скали, което прави гледката още по – приказна. До него се стига само по вода, плажната ивица е широка, водата е кристално чиста.

Само за любителите на киното ще споменем, че тук се е снимал филмът „Плажът” с Леонардо ди Каприо.

 

Анс Викторин, остров Фригат, Сейшелски острови

2.ans-viktorin

През 2008 година Анс Викторин е обявен за „най – добрият плаж в света” и има защо. Плажът е разположен на частния остров Фригат и до него се стига единствено със самолет. Анс Викторин е малък, закътан плаж, заобиколен от палми, дървета кашу и индийски бадем. Ако си падате по известни личности, тук можете да си пиете питието и да се любувате на красотата на Сейшелите с някой от тях.

 

Уайтхевън, Австралия

3.uaithevynУайтхевън се слави с най – белия пясък на света. Плажната ивица е дълга почти 9 километра и е заобиколена от акациева гора. Уайтхевън е изключително красив и все още девствен, тъй като на територията на острова са забранени нощувките и това ограничава притока на туристи.

Скритият плаж, Мексико

4.skritiya-plajУникално красивият плаж се намира на вулканичните острови Мариета. До него се стига само по вода, а до самия плаж можете да стигнете с плуване. Пясъкът е изключително чист, водата невероятно прозрачна, а гледката, която се разкрива, докато се излежавате на плажа не може да се опише – трябва да се види.

 

Уан Фут Айлънд, островите Кук, Айтутаки

5.uan-fut-ailandУан Фут Айлънд е малък, необитаем атол, който е не само неземно красив, но най – снимания атол в Южния Пасифик. Плажната ивица е широка и удобна, а при нисък прилив можете да стигнете пеш до плитчините на съседния атол.

 

Нуса Дуа, Бали, Индонезия

6.nusa-duaЕдва ли има някой, който да не мечтае за Бали… и има защо. Нуса Дуа е един от най – красивите плажове на Бали, който ще ви очарова със златист пясък, кристално чиста вода и липса на много туристи. Ако решите да го посетите, непременно се разходете с корабче с прозрачно дъно, за да се насладите до край на красотата на това божествено място.

Светла Йорданова

Журналист и копирайтър
Back to top button