Кана

Популярно име: Кана
Латинско име: Canna generalis
Семейство: Каннови
Произход: Субтропичните области на Африка, Азия и Америка.

Свързани статии

Височина: според видовете: 50-60см., 1м. , 1,50м.

Цъфтеж: от юли до октомври, цени се заради невероятните си цветове, които са обагрени в червено, розово, жълто или оранжево.
Място: слънчево, защитено от ветрове.
Засаждане: в края на април
Почва: богата на хранителни вещества, задържаща влага.
Размножаване: чрез разделяне на коренищата. През февруари се поставят на топло при 16°C и висока въздушна влажност. Когато пъпките на Кана се събудят, коренищата се разделят и се засаждат в сандъчета. В никакъв случай не се засаждат на глинести почви. Когато премине опастността от слани се изнасят на постоянно място. Засаждат се на разстояния 50 х 40 см.

Грижи: отглежда се във влажна почва и се тори всеки месец, минусовите температури силно увреждат растенията. През есента изрежете стъблата на 10-15см. от почвата, извадете коренищата и приберете на сухо и хладно място.
Болести: Силно неподатливи на болести и вредители. Растението е изключително издръжливо, вирее на висока влага и замърсени почви, не бива да се допуска задържане на голямо количество вода, защото ще загние. Растението Кана е силно светлолюбиво. Намаленото количество светлина се отразява негативно върху количеството и качеството на растежа. Задължително отстранявайте прецъфтелите цветове.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Проверете също
Close
Back to top button