Какви щори да изберем за прозорците

Щорите са неизменна и изключително важна част от интериора на всяко жилище и всеки офис. Те са не само полезни и практични, но доста често и красива декорация към прозорците.

Придават елегантност на помещението, а в същото време подчертават цвета на подовите настилки и стените. Хубавото е, че на днешния пазар има огромно разнообразие на вътрешни щори, които са в състояние да задоволят и най – капризния клиент.

Вертикални щориНай – разпространеният вид вътрешни щори са хоризонталните или още наричани венециански. Те са особено практични и за офиса, и за дома, защото са лесни за употреба и се предлагат в много цветови варианти. Могат да се монтират между стъклата (за двукатна дървена дограма) и пред стъклата.

Другият най – популярен вид са вертикалните щори, подходящи най – вече за големи витрини и плъзгащи се прозорци. Изработени са от вертикални ленти плат и алуминиев корниз.

Натуралните дървени щори са направени от естествена дървесина като палмово дърво, бамбук и други. Приема се, че прибавят към помещението първична красота и приятен аромат на дърво.

Ако вашият дом е с наклонени прозорци, арки и капандури, най – подходящият избор на щори е тип плисе, които са лесни за експлоатация и придават естетическа завършеност на интериора.

Когато обичайните пердета и завеси са ви омръзнали до болка, но в същото време чувствате празнота от оголения прозорец, подходящ заместител може да намерите, като си поставите римски щори. Те оформят отлично вътрешното пространство на помещението. Най – подходящи за тях са прозорци с нетрадиционна форма и наклонени тавани.

Също така изцяло заместител на пердетата са текстилните щори от така наречения тип японска стена. Те също са изработени от текстилни материали като римските, но са с леко екзотичен дизайн. Подходящи са за високи прозорци и дълги витрини. С тях може да обособите отделни пространства, като преградите помещението.

Щорите тип „роло” се отличават със своя по – изискан и по – модерен стил от всички останали видове. Те имат голямо разнообразие от цветове, малко количество елементи и сигурен механизъм. Подходящи са за почти всички видове прозорци.

Вътрешните щори със своята лесна употреба и поддръжка, както и с огромното си разнообразие от цветове, десени и материали са идеалният избор, с който да внесете стил и уют във вашия дом.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button