Как да си направим домашен офис

Все по – често срещаме хора, които работят от дома си. Въпреки че в западните държави отдавна има хиляди препитаващи се по този начин, в България това все още е непозната и неизследвана територия.

Така или иначе, все повече нашенци започват да работят надомно  и твърде често срещат проблеми с това, как да си устроят подходящ за работа кът.

Освен това, мнозина от тези които работят на друго място, често трябва да довършват започнатите в службата задачи и искат да изпълнят чинно своето домашно. Те също имат огромна нужда от мини офис в собственото си жилище.

Ако жилището разполага с повече стаи, то тогава няма да имате абсолютно никакъв проблем, защото автоматично едно от помещенията ще се превърне в служебен кабинет. Там спокойно ще можете да сложите всичко необходимо като бюро, компютри, принтер и чекмедже за документи. Така и някой друг член от семейството може да ползва домашния офис при нужда.

Проблемът обаче идва, когато в имота няма достатъчно място. В такъв случай, трябва да направим всичко възможно, за да си обособим малък работен кът, в който да се чувстваме достатъчно комфортно. За предпочитане е мястото да бъде сравнително тихо, спокойно и просторно.

Специалистите не препоръчват работния кът да бъде организиран в спалнята, въпреки че това може да ви се стори твърде удобно. Колкото и замечтателно да изглежда на пръв поглед бъдете сигурни, че да работите изпънати върху леглото в никакъв случай няма да ви е удобно. Освен това съществува реалната опасност да досадите на сънения партньор и в крайна сметка да си размените шапките.

Кухнята също не е най-подходящото място. Това е царството на съпругата, където тя разгъва уменията си в пълната им ширина. Примерната домакиня също трябва да има достатъчно простор, където да размята своите тенджери и тигани, а ако й се наврете между ръцете, рискувате да провалите цялата кулинарна дейност.

Обичайно най-голямата стая да е дневната. Тя със сигурност е най – подходящото място за нашия малък офис. Нужно ни е само малко удобно бюро, стол, закрити или открити рафтове, а също така достатъчно естествена или от изкуствен източник светлина.

Ако в момента търсите ново жилище или строите такова, нашият съвет е непременно да предвидите място, където ще имате възможност да устроите вашия работен кабинет. По този начин ще се чувствате удобно и уютно да работите у дома.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button