Еко къща – дом за мечтатели

Последните нововъведения позволяват да си направим еко дом, който може да сглобим с помощта на леки преносими панели.

Задавени от пушека и притиснати от бетона в големия град, все повече хора търсят начин да се върнат към природата. Да намерят своето тайно място, където да се отпуснат след забързания делничен ден и да глътнат първата глътка чист въздух. За щастие съвременното общество намери правилния модел и той се нарича еко къща.

Иновативната тенденция даде неограничена възможност на съвременната екология да победи замърсяването на околната среда и да позволи на всеки един от нас да живее както трябва. Още по – хубаво е, че всеки ден и час се раждат все повече нови идеи, разчупващи сивото небе над панелните блокове.

Да построиш еко къщаДа построиш еко къща съвсем не е толкова трудно. Модерният строителен бизнес вече разполага с огромно количество инструменти и предложения, на съвсем разумни цени.

Последните нововъведения позволяват да си направим дори разглобяем дом, който може да разместим само за няколко часа и с помощта на леки панели на наредим жилището на мечтите си. Колкото и да не ви се вярва, тази технология позволява много лесно да направите дневната по – голяма или малка, да преустроите спалнята или кухнята – точно както ви се харесва.

Ако говорим за екология, изграждането на леките дървени къщи е в пъти по – безвредно, сравнено с традиционното българско строителство от тухла и бетон. Те са леки, ефирни, но в същото време изключително здрави. Много архитектурни студия дават по 100 години гаранция на продуктите си, гарантират устойчивост при неблагоприятни атмосферни условия и земетресения.

Благодарение на готовите компоненти, една еко къща може да бъде изградена за по – малко от 6 месеца – от изливането на основите до поставянето на покрива и двустранната изолация. Не на последно място сме длъжни да отбележим колко лесно е тази постройка е просто да потъне в зеленина, което практически е невъзможно в другите случаи.

Допълнително удобство е поставянето на соларни инсталации, които черпят заряд от слънцето и осигуряват необходимата електроенергия за дома, като в същото време помагат за запазване на естествената екология. Този вид жилища са изключително популярни в САЩ, но у нас тепърва навлизат, въпреки консервативното мислене на хората тук.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button