Чарът на дървените къщи

В забързания, високо технологичен и динамичен свят, в който живеем, човек има нужда да бъде близо до природата. А какво по-хубаво от това природата да бъде твоят дом. И поради тази и ред други причини, дървените къщи стават все по-широко разпространени.

Дървена къщаЗа изграждането или реновирането на дома хората избират дървен материал, от една страна, защото e естетически добре изглеждащ, а от друга, заради изключителните свойства на дървесината. Тя си остава един от най-добрите строителни материали, дарени на човека от природата. Дървесната тъкан се образува в растенията с цел поемане на товари и поради това тя има добри механични и якостни свойства.

Тези свойства я правят изключително подходящ материал за изработката на различни конструкции, включително при строителството.

В всяка една борса за дървен материал вие ще може да намерите висококачествени дървени материали – греди, ламперии, дюшеме, вътрешни и външни ъгли със съответните первази и други елементи, необходими за изграждането на вашия мечтан дом.

Важно е да се отбележи, че за разлика от много други строителни материали дървото диша, което се дължи на неговата структура на клетъчно ниво и благодарение на това в дървените къщи въздухът е чист и свеж. А освен това дървените греди имат по-големи топлоизолационни свойства в сравнение с тухлени или бетонни стени. Дървото равномерно разпределя топлината в цялото помещение и затова във Вашата дървена къща ще бъде винаги топло.

Чаровните дървени постройки представляват и прекрасно място за отглеждането на деца. Дървените греди представляват екологично чист природен материал, не предизвикват алергии, които са възможни при използването на други строителни материали и не оказват никакво вредно влияние върху човешкия организъм.

Дървени къщи

Топлият цвят на естествената дървесина влияе благотворно на психичното състояние, успокоява нервната система и е научно доказано, че хората живеещи в къщи от дърво, страдат по-малко от стрес, депресия или главоболие. Също така за производството на една къща от дървесина се изразходва много малко енергия и няма замърсяване на околната среда.
Животът в дървена къща, чувствайки се близо до природата, хармонизира здравето на вас и вашето семейство, зарежда ви с енергия и е предпоставка за защитен, топъл и уютен дом.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button