Ананасът топи мазнините

Ананасът е пръв помощник в намаляването на високия холестерол. За да се избавите по-бързо от излишните килограми и мазнини в кръвта го включете редовно в менюто си и въпреки че е сладък плод, в него се съдържат само петдесет и шест калории на сто грама.

Също така съдържа ферментът бромелин, а той ускорява преработването на белтъчините и е известен като ферментът на стройността, защото усилва действието на стомашния сок.

Диетолозите твърдят, че така само за седмица можете да се освободите от не по-малко от 3 кг., като освен това ще се избавите и от лошия холестерол. Хубаво е да се използват пресни, а не консервирани ананаси.

Задължително обаче трябва да приемете и повече течности: чай, сокове, минерална вода. Благодарение на тази витаминозна диета, организмът не само се избавя от наднорменото тегло, но и попълва своите запаси от калций, цинк, магнезий, който е необходим на костната и нервната система.

Ананасът способства за разграждането на мазнините и възпрепятства тяхното натрупване, като същевременно доставя на организма и големи количества минерали и витамин С.

Примерна диета с ананас за 2 дни:

2 кг. пресен ананас и 1 литър сок от ананас без захар.
Нарязвате на филийки и разделяте на четири порции – за закуска, за втора закуска, за обяд и за вечеря. През деня се пие един литър сок от ананас и един литър минерална вода.
При използването на ананасовата диета за два дни, можете да загубите до два килограма от теглото ви, без да застрашите вашето здраве.

Back to top button