Ананасът топи мазнините

Ананасът е пръв помощник в намаляването на високия холестерол. За да се избавите по-бързо от излишните килограми и мазнини в кръвта го включете редовно в менюто си и въпреки че е сладък плод, в него се съдържат само петдесет и шест калории на сто грама.

Също така съдържа ферментът бромелин, а той ускорява преработването на белтъчините и е известен като ферментът на стройността, защото усилва действието на стомашния сок.

Диетолозите твърдят, че така само за седмица можете да се освободите от не по-малко от 3 кг., като освен това ще се избавите и от лошия холестерол. Хубаво е да се използват пресни, а не консервирани ананаси.

Задължително обаче трябва да приемете и повече течности: чай, сокове, минерална вода. Благодарение на тази витаминозна диета, организмът не само се избавя от наднорменото тегло, но и попълва своите запаси от калций, цинк, магнезий, който е необходим на костната и нервната система.

Ананасът способства за разграждането на мазнините и възпрепятства тяхното натрупване, като същевременно доставя на организма и големи количества минерали и витамин С.

Примерна диета с ананас за 2 дни:

2 кг. пресен ананас и 1 литър сок от ананас без захар.
Нарязвате на филийки и разделяте на четири порции – за закуска, за втора закуска, за обяд и за вечеря. През деня се пие един литър сок от ананас и един литър минерална вода.
При използването на ананасовата диета за два дни, можете да загубите до два килограма от теглото ви, без да застрашите вашето здраве.

Кристина Георгиева

Управител на Сватбена агенция "Ритъмът на сърцето"
Back to top button