Не изхвърляйте черупките от яйца-те могат да бъдат полезни

schupeno-iaiceВ забързания и изпълнен със стрес живот, един от основните проблеми на всяка една домакиня е какво да сложи на масата. Едно от най – лесните решения е да приготви набързо ястие от яйца, което да нахрани изгладнялото домочадие. Прибираш се от работа и ето ти за 5 минути вкусна и полезна вечеря – пържени яйца на очи.

А яйцата всъщност имат толкова много предназначения. Освен в кухнята, където се използват за сладкиши, застройки и ястия, те се употребяват доста често и в козметиката.

Белтъците например са идеални за гладка кожа и от тях става най – перфектната маска за лице. Ако пък имате изтощена коса, сега е момента да я подхраните чрез втриването на един единствен яйчен жълтък.

Всеки ден, във всяко семейство, се използва поне по едно яйце. Чупим го и обикновено черупката отива в кофата за смет. Защото я смятаме за непотребна вещ тази черупка, която не може с нищо да ни бъде полезна. А това съвсем не е така. Навсякъде ни засипва информация за тотално усвояване на природните продукти. Ето защо, колкото и странно да звучи, черупките от яйца също могат да влязат в употреба.

Преди години, нашите баби са смилали черупките на малки парченца и са ги давали на кокошките като допълнителни витамини, за да ставали яйцата им по – твърди. Но повечето от нас не гледаме на двора и терасата кокошки, а цветя. Ето защо тях можем да подхраним, като стрием на прах яйчните черупки и обогатим почвата в саксиите и градината. Така растенията се подхранват с калций и калий, а също така не позволяват на голите охлюви да изяждат крехките им стебла. Ако например живеем в къща е добре да имаме градински компостер, в който да преработваме биологичните отпадъци.

Ако решите да изненадате семейството и най-вече децата с необичайна и великолепна украса, то можете да я направите съвсем лесно от кухи яйца. Първо пробивате суровото яйце с игла и през дупчицата източвате течността. После украсявате по ваше желание и го закачате на една пръчица или венец. Така ще получите уникална украса, която ще ви излезе почти без пари.

Свързани статии

Back to top button