Как да изберем ламперия за жилището си?

Ламперия – в своите разновидности, придава на домът ни красив и уютен външен вид.

С нея, независимо от какъв материал е направена, можем бързо и лесно да променим и освежим жилището си,  да си направим таван, да направим няколко малки помещения от едно голямо или да облицоваме стените си. В зависимост от това как ще ги поставим стенните панели могат да уголемят или смалят нашите стаи.

За ползата от дървената ламперия.

Дървената ламперия има много красив външен вид, но наред със това притежава всички полезни свойство на дървото. Визуално, тя изравнява стените, което реално спестява от парите за материали, нужни ни за ремонт на вече изградени некачествени такива.

Като цяло с дървена ламперия може да се облицова всичко, като по този начин облицованото помещение се откроява с естетичен и елегантен външен вид. За  различните помещения се използва  различен материал. За бани (сауни) като правило се използва ламперия от трепетлика.

Дървена ламперия
Дървена ламперия

Трепетликата се цени, заради това, че тя не отделя смола или както още казват „не плаче” при високи температури. В повечето случаи парилката се облицова с трепетлика, банята с лиственица, стаята за почивка с бор – ароматът е уникален.

За да се постигне един оформен и красив интериор в помещението, често стените се облицоват с ламперия, а подът се настила с подови дъски, което придава на помещението неподражаем и благороден вид. Също така за облицоване често се използва имитация  на дървени греди и блокхаус, които по принцип са по-подходящи за външната част на къщата.

Външна ламперия
Външна ламперия

Естествената дървесина  е природен, екологично чист продукт, притежаващ отлични естетически и изолационни качества. Видимата страна може да бъде фрезована в различни варианти според индивидуалните предпочитания, което допринася за красив завършен вид на стаята.

В процесът на производство дървена ламперия се обработва по специален начин, за да абсорбира влагата от въздуха и да не допуска прекомерно изсушаване. По този начин се постига балансиран микроклимат в помещенията. Качествена изработка, със сертификати и всички нужни документи може да намерите само в борсите за дървен материал.

Back to top button