Как да изберем подходяща електрическа фреза и ремарке?

Всеки градинар, било то хоби или професионален, се нуждае от мотофреза за по-лесно обработване на почвата след като тя бъде изорана. Предлагат се акумулаторни, бензинови и електрически фрези на пазара, но в следващите редове ще разгледаме в частност електрическите.

Електрически фрези

Има няколко характеристики, които отличават електрическите от останалите видове. На първо място, това е начинът на захранване. Този вид фрези разполагат с различна мощност, която обикновено варира между 750 W и 2000 W. Това е първият фактор, който трябва да имаме предвид, когато купуваме електрическа фреза. Ако Ви е необходима по-мощна, тогава може да се спрете на модели, които са 1500-2000 W.

Освен мощността, работната ширина е също от важно значение. Тя варира при различните модели, като се срещат фрези с ширина 30 см, 40 см, 45 см, но съществуват и такива с междинна работна ширина – например 36.5 см.

Това, което трябва да знаем за фрезите е, че те са оборудвани с приставки, които се въртят много бързо. Оборотите на въртене също варират при различните модели – например има фрези с 200 об./мин, но и такива, които работят със скорост 400 об./мин.

Всички тези параметри определят и крайната цена на фрезата. Ако търсите по-бюджетна фреза, можете да изберете такава с по-малка мощност и по-малка работна ширина. Те обаче ще са по-подходящи за по-краткотрайна работа и за по-малки градини. Ако ще обработвате по-голяма площ обаче, тогава е препоръчително да търсите такава с голяма мощност, за да не се налага често прекъсване на работния процес.

Електрическите фрези също така имат някои предимства пред останалите видове фрези. Например те са подходящи за работа в затворени помещения като оранжерии. Освен това изискват по-малко грижи и поддръжка.

Ремарке за мотофрези

Ремаркетата са предназначени единствено за бензиновите мотофрези, тъй като те са по-мощни. Използват се също с мотоблокове, мотокултиватори, както и тракторни косачки, но в случая ще разгледаме тези, които са подходящи за мотофрезите. Ремаркетата се използват за пренасяне на различни товари, включително тор, строителни материали, дърва, както и много други градински отпадъци.

Как да изберем обаче подходящо ремарке? Най-важният технически параметър, когато търсим да закупим подходящо ремарке, е неговата товароносимост. Обикновено тя варира между 400 и 700 кг. Ремаркетата имат голяма товароносимост, а това е от най-важно значение, когато избирате подходящия за Вас модел.

Също така ремаркето може да се окачи отпред или отзад на машината. Закрепването на ремаркето за мотофрезата става чрез теглич, като предимството е, че спрямо модела укрепването може да бъде регулируемо. Когато лостът на теглича се отключи, ремаркето може да бъде наклонено, така че лесно и бързо да се изхвърли материалът. Тази опция е удобна най-вече при разтоварване на по-големи и по-тежки товари, защото в противен случай те трябва да се изхвърлят с лопата например, а това изисква както много усилия, така и време и енергия.

Ремаркетата се окачват лесно, като същевременно окачването е надеждно. Предимството на ремаркетата е, че докато фрезовате, можете да пренасяте допълнителен товар.

Спирачната система на ремаркето също осигурява допълнителна сигурност особено при стръмни наклони и спускане надолу. Когато купувате ремарке за мотофреза трябва да имате предвид какви са спирачките, с които разполага. Има два варианта – ръчна и крачна спирачка.

Ремаркетата са оборудвани също така с два броя големи колела за по-лесно придвижване. Някои от моделите пък са оборудвани с удобна мека седалка с ергономична форма, която пък включва кутия за инструменти. При трети вид ремаркета за мотофрези има възможност за отваряне на преградите от всички страни.

При избор на конкретно ремарке трябва също така да внимавате за размерите му, така че да побирате достатъчно количество материал. Вътрешният кош на ремаркето е различно при различните марки и модели. Например има такива, чийто кош е с размери 117х81х28 см, но има и по-големи с размери 130х80х29 см, както и 140х80х30 см. В зависимост от размерите теглото на ремаркетата се различава, като има по-тежки, но и по-леки варианти.

Повечето ремаркета  са универсални и са подходящи за всички мотофрези. Те придават професионалност на мото култиваторите заради голямото количество работа, което може да се извърши с тяхна помощ за кратко време. Казано с други думи, ремаркетата увеличават производителността на мотофрезите, но също така осигуряват голямо удобство за оператора.

ремарке

Откъде да закупим?

Пролетта почти дойде и се нуждаете от мотофреза, за да обработвате правилно почвата и градината си? Тогава можете да разгледате разнообразието от фрези и мотокултиватори в сайта onlinemashini.bg. Там ще откриете както електрически фрези, така и богат асортимент от бензинови машини. Ще намерите също подходящо ремарке за мотофреза.

Онлайн магазинът е един от най-големите сайтове в България за машини, инструменти, но и професионално оборудване. Предлага над 70 000 артикула и можете да намерите всичко необходимо за предстоящия сезон.

Освен това в onlinemashini.bg имате възможност за разсрочено плащане, както и опция за безплатна бърза доставка до всяка точка на страната.

Back to top button