Как да изберем мъжка пижама – съвети и трикове

Модерните мъжки пижами са облекло за сън, което се избира от истинските ценители на комфорта. Много мъже предпочитат да се справят без него, но това е само защото не знаят колко удобно е да спиш с висококачествени пижами, като същевременно радваш сродната си душа с красив естетичен вид.

Каква трябва да бъде идеалната мъжка пижама?

Много мъже смятат, че пижамите не са нещо, което трябва да имате в гардероба си. И това е фундаментално погрешно, защото качеството на съня пряко зависи от него, а в резултат на това и качеството на самия живот.

Кои са характеристиките на идеалната мъжка пижама?

Удобство – тъй като можете не само да спите по пижама, а и да прекарате активно уикенда с нея, тя не трябва да пречи на движенията и да е неудобно.

Сезонност – през лятото се препоръчва да се носят само леки модели с къси ръкави, но за зимата си струва да се запасите с по-топли, изработени от плътни тъкани.

Издръжливост – свиквайки с любимата си пижама, искате да я носите по-често и за да не се скъса, трябва да наблегнете специално на висококачествените материали.

Тъкани – колкото по-естествен е продуктът, толкова по-добре за кожата и тялото, тъй като качеството на почивка и сън се повишава.

Освен всичко друго, мъжката пижама трябва да бъде практична, да не причинява дискомфорт по време на носене, да не притиска и търка. И също така е важно да отговаря на стила на собственика си, да му подхожда по цвят, дизайн и щампи.

Как да изберем правилните модели мъжки пижами?

Преди да купите мъжка пижама, си струва да вземете предвид няколко фактора: качеството и предимствата на материала, стила, размера, както и дизайна с цветове и други.

Качество на материала.

Качеството на материала, от който са ушити съвременните мъжки пижами, е първото нещо, на което трябва да обърнете внимание. Естествените и висококачествените изкуствени материи ще ви осигурят комфортен и здравословен сън. През зимата е по-добре да се даде предпочитание на топли памучни или поларени пижами, през лятото – на копринени такива.

Стил и размери

Пижамата задължително трябва да пасва по размер – да е свободна, да не натиска, да не търка, да не пречи на движението. Класическите модели трябва да се избират от по-възрастни мъже, сдържани по характер или с нестандартен тип фигура. Младите момчета могат да експериментират със стилове и да избират пижами със свободни кройки.

Мъжки пижами – дизайн и цветове

Класически копринени пижами в дискретни цветове ще подхождат на мъж, който предпочита скъпи и стилни неща, пижами от шорти и тениски – които обичат комфорта, удобството и простотата. По отношение на цветовете е по-добре да се даде предпочитание на тъмни, сдържани нюанси (обикновени или карирани).

Удобство

Това е също много важен момент – удобството при носенето на пижамата. Важно е да се уверите, че вътрешните шевове са обработени, така че да не протриват кожата. Една добра пижама не предизвиква дискомфорт в областта на слабините или подмишниците.

На какви материали да дадете предпочитание?

Мъжките пижами се шият от различни материи, както естествени, така и синтетични. Естествено, най-добрите и качествени се шият от естествени материали (памук, коприна). От своя страна моделите, изработени от добри синтетични материали (микрофлис), могат да имат своите предимства.

Мъжки пижами от памук

Памукът е естествен материал, от който се шият както зимните, така и летните дрехи за сън. Пижами, изработени от този материал, дават приятни тактилни усещания, дишащи (тялото диша в тях), перфектно абсорбират влагата – това от своя страна прави спането в него приятно и удобно. Значително предимство на моделите от този материал е хипоалергенността (от контакт с тялото, появата на дерматит или други реакции е сведена до минимум).

Мъжки пижами от коприна

Моделите, ушити от естествена коприна, изглеждат луксозни и богати поради характерния блясък и гладкост на тъканта. Мъжките пижами от този материал са добре дишащи и абсорбират влагата, придават приятно усещане на тялото. Такива дрехи са не само хипоалергенни, но и бактерицидни, полезни за здравето (фибриновият протеин, включен в копринените влакна, забавя процеса на стареене). Също така, едно от съществените предимства на копринените модели е способността на материала да затопля тялото в студа и да охлажда в жегата.

Мъжки пижами от микрофлис

Микрофлисът е синтетична топла материя, изработена от полиестер. Зимните модели са ушити главно от този плат, които са в състояние да осигурят топъл сън дори в много студена стая. Моделите от микрофлис са меки и деликатни на допир, добре се разтягат и въпреки синтетичния състав са дишащи и хипоалергенни.

Бамбукова пижама за мъже

Бамбуковите влакна с право се считат за едно от най-екологичните и безопасни, неалергични. Не протриват кожата, меки са и леки, а също така изработените от тях пижами имат и голяма издръжливост. Също така, бамбуковите влакна перфектно предпазват кожата от слънчевите лъчи.

Мъжка фланелена пижама

Фланелът е материал с мек полар, който е екологичен и естествен. Фланелените пижами са чудесен вариант за зимния сезон, тъй като вършат отлична работа за регулиране на топлината, не причиняват дискомфорт и са дишащи.

Богат избор на мъжки пижами ви очаква в БулБел!

Back to top button