Кои са най-добрите фурни за вграждане – селекция на ВЕТО

Фурната е звездата в кухнята. Това е един от най-важните уреди, които намират място в обзавеждането и осигуряването на комфорта ви. Сигурни сме, че искате устойчив, функционален и естетически подходящ модел, който ще превърне суровата храна в истинско кулинарно пиршество и удоволствие за небцето.

Ние от екипа на ВЕТО искаме да направим това решение лесно за вас, като ви представяме голям асортимент стилни и функционални фурни за вграждане: BOSCH, TEKA, ELECTROLUX, GORENJE, SMEG, AEG, HOTPOINT ARISTON, INDESIT и още марки. Всяка вградена фурна носи нещо специално във вашата кухня, с най-новите технологии за готвене и авангарден дизайн. Има и важни критерии, за които трябва да се помисли предварително. Кои са тези критерии и кои са най-добрите фурни за вграждане ще разберете в статията.

Защо е необходима фурна във всяка кухня

Добрата фурна или готварска печка трябва да издържи с години и да бъде уред, на който можете да разчитате, за да приготвяте страхотни ястия всеки път. Кухнята е сърцето на дома и центърът на тежестта за повечето събирания с близки и приятели, а какво по-хубаво от това да споделите домашно приготвена храна с тях?

Правилно избраната фурна е в основата на щастливия живот и сами ще се уверите в това, когато се запознаете с препоръките, които сме ви подготвили. Осигурявайки необходимата топлина и температура, фурната е неизменен спътник в кулинарните ни постижения. А в днешно време благодарение на новите технологии можем да управляваме тези уреди дори от удобството на дивана.

По-бързо готвене, по-добро готвене, по-лесно готвене и по-вкусни ястия – ето още няколко причини да заложите на изпитан модел фурна за вграждане, която да ви служи дълги години!

Кои са най-добрите фурни за вграждане

Изборът на фурна е изключително важно решение. Помислете за вашите желания и нужди на първо място. Живеете в апартамент и ще използвате фурната предимно за готвене за двама до трима души? Има ли вегетарианци в домакинството? Обичате ли да готвите на пара? Обичате ли домашно изпечен хляб, бисквити или печени картофи? Има опции, които да отговарят на всички видове жизнени ситуации и конфигурации.

Когато избирате фурна, има редица критерии, които трябва да оцените като вид, капацитет и вид монтаж. Изборът на фурна на газ или електричество може да зависи от вашите предпочитания или вече наличните инсталации в дома.

Основни критерии, които трябва да имате предвид при закупуване на фурна


Източник на захранване

Първият критерий, който трябва да разгледате, когато сравнявате фурни за вграждане, е дали газова или електрическа фурна отговаря най-добре на вашите нужди.

Електрическите фурни започват от по-ниска ценова категория от газовите фурни. Те предлагат гъвкавост, с разнообразие от налични функции и оформления. Обикновено включват горни, долни, задни и грил елементи, плюс вентилатор за максимизиране на различните нужди за готвене. Времето за предварително загряване обикновено е същото като фурните на газ.

Газовите фурни на свой ред изискват свързване към газова бутилка. Те запазват влагата в храната в сравнение с електрическа фурна с вентилатор, която е идеална за печене на месо, картофи, хляб и печива. При газовите фурни е важно да изберете модел с вентилатор, за да циркулира равномерно топлината. Те са и в по-висок ценови клас.

Тип фурна

Според този критерий може да избирате между единична или двойна фурна за вграждане. Единичните фурни са чудесен избор, ако мястото е малко, ако ще готвите за един или двама или не прекарвате твърде много време в готвене. Единичните фурни са с височина около 60 см и могат да бъдат поставени под плота или на нивото на очите. Не забравяйте обаче, че няма да можете да готвите и да използвате грила едновременно.

За семейно готвене, двойната фурна може да бъде по-добър избор. Те предлагат повече гъвкавост и пространство. Имаме двоен модел фурна за вграждане с височина 90 см. TEKA WISH HLF 940, както и модел с 3 нива – ФУРНА GORENJE BO758ORAW.

Капацитет

Когато избирате фурна за вграждане, трябва да имате предвид размера и капацитета на вашата нова фурна, която ще се ползва ежедневно. Във ВЕТО имаме фурни с капацитет от 18 л до 75 л, така че абсолютно всеки може да открие подходящия размер за дома си. По-големите фурни за вграждане като ФУРНА TEKA HLB 860 са идеалният спътник в кухнята, когато трябва да готвите повече от едно ястие едновременно. Бюджетен вариант със същия капацитет е фурна за вграждане GORENJE BOP747A23XG.

Инсталация

Фурните за вграждане обикновено се поставят в колонен шкаф на удобно за достъп ниво. Това прави вдигането и изваждането на съдове във фурната много по-лесно, тъй като не е необходимо навеждане или приклякане за работа със съдовете за готвене.

Надяваме се нашето ръководство да ви помогне да изберете фурна за вграждане с търсените от вас параметри. Ако имате нужда от помощ в избора, ние сме насреща за консултация, а може и да посетите някои от нашите магазини в страната.

Дисплей и контролен панел

Важно е да помислите как новата ви фурна за вграждане ще допринесе за естетиката и практичността на кухнята по отношение на дисплея и контролния панел. Нашата гама от фурни за вграждане включва и модели с екран със сензорно управление за лесна употреба. Ако предпочитате традиционните непотъващи бутони, то подходящ модел може да бъде ретро фурна за вграждане TEKA HRB 6100 ВАНИЛИЯ.

Брой функции

Фурната за вграждане предлага безброй функции, които правят готвенето и печенето много по-лесно в кухнята. Във ВЕТО някои от най-продаваните модели са със 7 функции, но имаме и такива с 13 функции. Например, фурна за вграждане BOSCH HBG676ES6 има невероятните PerfectBake, 4D Hotair и Assist функции за готвене, улеснявайки всеки кулинарен ентусиаст. Има и специален режим за приготвяне на пица, както и пиролитично самопочистване – какво повече му трябва на човек?

Лекота на поддръжка и почистване

Почистването може да се осъществява чрез вода, каталитични панели, пиролиза или пара. Например, фурна за вграждане ELECTROLUX EOB7S31X се почиства чрез пара, а фурната за вграждане AEG BCE BPK556360M (ST) – чрез пиролиза. Каталитичното почистване е другият вариант, като това почистване работи чрез специално разработени фолиа за фурна, които абсорбират мазнини и остатъци от храна. При температури над 250°C мазнините и остатъците се изгарят. Повърхностите трябва да се почистят с влажна кърпа след този процес.

Страна на произход

В онлайн магазин ВЕТО ще откриете богат асортимент от фурни за вграждане от Германия, Италия, Испания, Полша, Великобритания, Франция и други.

Какви са съвременните тенденции във фурните?

Различните фурни за вграждане могат да притежават някоя от следните актуални характеристики:

  • Фурните с пиролитична функция се почистват сами чрез изключително висока температура;
  • Функцията MotionHeat+ в някои модели фурни за вграждане осигурява равномерно разпространение на температурата във вътрешността на фурната. Така по-бързо се постига желаната температура и може да се избегне подгряването (Preheat), спестявайки ви време и ресурси в процеса на готвене. Ако решите да готвите няколко ястия на различни нива на фурната, тази функция също може да бъде от полза;
  • Интелигентните фурни, свързани с WiFi, често имат приложения, за да можете да наблюдавате приготвянето на храната и да регулирате функциите на фурната от вашия смартфон.
  • Фурни с вградени екрани за гледане на видеоклипове за готвене;
  • Телескопични водачи за решетките на фурната, за по-лесно изваждане на тавите за печене.


Защо да изберете ВЕТО

В това ръководство ви представихме полезни факти за фурните като цяло и актуалните тенденции в избора на кухненския уред. Ние предлагаме на клиентите си безплатна доставка с качване до вашия етаж, както и сервизна поддръжка на предлаганите модели фурни за вграждане.

Надяваме се тази информация да ви помогне да вземете правилното решение за най-подходящата фурна за вграждане за вашата кухня. Оставаме на разположение за въпроси и запитвания на посочените контакти.

Back to top button