Единично растение

Единично растение
Единично растение
Единично растение

Единично растение: Отделно, Цъфтящо или листнодекоративно растение, което се поставя отделно.
Повечето растения трябва да се групират, за да привричат погледа. Но единичните растения е най добре да бъдат поставени отделно на видно място. От значение е както изборът на растение, така и разположениетому.
Съдът, в който е засадено, осветлението и фонът, на който ще бъде поставено. Голямото растение ще заеме пространство от няколко квадратни метра. За съжаление цената на големите стайни растения е доста висока. За това си купете младо растение, редовно го пресаждайте и щом стигне желаната височина, поставете го на постоянното му място. Може да добавите увивно или висящо растение на поставка.

Единичното растение често се използва , за да създаде интересен акцент в стаята. В по-големите стаи то може да се сложи на централно място.

Архитектурни растения
Архитектурни растения

Архитектурни растения
Наричат се още декоративни, акцентиращи, внушителни. Те са големи, забележими и привлекателни. Обикновено се поставят на централно място, въпреки че могат да се използват и за заемане на част от свободно пространство или като растителна праграда. Най често за тази цел се използват палмите, палмовидни и дървовидните растения, а специалистите по вътрешно озеленяване избират най често следните растения:
Араукария хетерофила, Гревилея робуста, Дифенбахия, Драцена, Палми, Фатция японика, Фикус бенджамина, Фикус еластика декора, Фикус лирата, Филодендрон бипинатифидум, Циперус, Шефлера актинофила, Юка[divider]

Катерливи растения
Катерливи растения

Катерливи растения
Използват се като единични растения, а бързорастящите видове ще ви осигурят големи и богато облистени екземпляри на ниска цена. Можете да се спрете на листнодекоративни – филодендрони, лози, и т.н, или на цъфтящи катерливи растения – тунбергия, хоя и др.

Подходящи са :
Монстера, Пасифлора, Роицисус, Сциндапсус, Стефанотис, Филодендрон пандуриформе, Филодендрон хастатум, Цисус[divider]

Висящи растения
Висящи растения

Висящи растения
Някой от тях са достатъчно ефектни, за да бъдат изложени самостоятелно във висящи кошници или на поставки, а не като част от саксиина група.
Зигокактус, Колумнея, Нефролепис, Хлорофитум[divider]

Пъстролистни растения
Пъстролистни растения

Пъстролистни растения
Голям брой популярни стайни растения имат красиво обагрени листа. Най-ефектните сортове често се използват като единични растения.
Бегония рекс, Каладиум, Кодеум, Кордилине терминалис, Нидулариум, Роео[divider]

Цъфтящи растения с кратък ефект
Цъфтящи растения с кратък ефект

Цъфтящи растения с кратък ефект
Повечето от тях са с толкова различни багри, затова най-добре е да не се съчетават.
Бегония туберхибрида, Глоксиния, Луковици, Пеларгониум, Поанзеция, Рододендрон симсии, Хидрангея, Циклама

Още новини