Какъв символ е била розата?

Какъв символ е била розата?

В Рим розата красяла всяка арка и била с...

Производство на рози

Производство на рози

Историята на розите е тясно свързана с к...

Витамини C и D за здраво сърце и кожа без бръчки

Витамини C и D за здраво сърце и кожа без бръчки

Ако наближавате или сте прехвърлили ве...

Какаото лекува високо кръвно

Какаото лекува високо кръвно

Доскоро се твърдеше, че чаша чай действа...

Романтични кътчета в света

Романтични кътчета в света

Мъдреците казват, че когато душите са вл...

Най - красивите плажове по света

Най - красивите плажове по света

До лятото остават само няколко месеца ...

Дом

Предимства на пасивните къщи

Предимства на пасивните къщи

Представете си, че живеете в модерна къща, без сту...

Чарът на дървените къщи

Чарът на дървените къщи

В забързания, високотехнологичен и динамичен свят,...

Хлебарките- основна причина за здравословните проблеми при децата...

Хлебарките- основна причина за здравословните проблеми при децата...

Здравословните проблеми при децата са изключително...

Какъв монитор да избера за в къщи?

Какъв монитор да избера за в къщи?

Изборът на подходящ монитор е едно от най – важнит...

Цъфтящи растения

Цъфтящи растенияЦъфтящите растения са сортове, който също живеят постоянно при стайни условия, ако се задоволяват конкретните им нужди. След прецъфтяване листата остават, но растенията губят част от красотата си. Едни видове трябва да презимуват в неотоплени помещения, а други имат нужда да прекарат част от лятото на открито. Служат за украса през цялата година.

Те заемат все по - важно място в домовете ни. Букетът от рязани цветове е прекрасен, но очарованието е да гледате как пъпките се отварят и разцъфтяват е възможно само при цъфтящото растение.

 
Цъфтящите растение са два вида - разновидности, които радват временно и онези, които ще са с вас през цялата година - цъфтящите стайни растения.
По размер, форма и аромат те са най - разнообразни. Цветовете на Стрелицията са дълги 15 см, а цветовете на Стапелия Гигантея стават големи колкото подноси. Каланхоето и Хелиотропиумът са с много дребни цветове. Ако отглеждате миниатюрна Сенполия, може да я поберете в чашка за яйце, но за Датурата или Акацията ще ви трябват големи съдове. Ароматите могат да бъдат силни и упоителни (гардения, олеандер, жасмин), но и неприятни (стапелия).
Цъфтящи растеннияЦъфтящите растения се избират и според сезона - Каланхоето и Розовия Жасмин ще освежат помещенията ви през зимата, Спатифилумът и Антуриумът цъфтят през пролетта, а Хибискусът и Кампанулата -  през лятото. Афеландрата и Олеандерът цъфтят през есента, а много видове - през цялата година - Семполия, Импасианс, Брунфелзия, Белопероне. Не всички цъфтящи растения се отглеждат заради цветовете им - поне три (Цитрус, Ардизия и Дюшезнея) се купуват заради продовете.
Цветовете на Хибискуса траят не повече от ден - два, а тези на Ехмеята издържат няколко месеца. Цъфтежът е кратък или продължителен, но при всички тези растения настъпва момент, когато те прецъфтяват и вече не са толкова привлекателни. Прецъфтелите растения е най - добре да се постаят в саксийна група или вътрешна градина, за да се прикрият от останалите. Но има разновидности, които са толкова впечатляващи, че си заслужава да ти отглеждате и само заради тях - Афеландра, Бромелиеви, Гераниуми и Спармания. Тези видове се отглеждат и като целогодишни единични растения.
 Съществуват няколко основни правила. Ще откриете, че почти всички цъфтяши растение имат нужда от повече светлина, отколкото листните, но винаги трябва да се съветвате с подробния справочник.
blog comments powered by Disqus